Prokuratúra žiada pre Berlusconiho za sex s mladistvou šesťročný trest

13.05.2013 Celý región

Miláno 13. mája (TASR) - Talianska prokuratúra požaduje šesťročný trest väzenia a doživotný zákaz zastávania verejného úradu pre bývalého premiéra Silvia Berlusconiho za to, že mal údajne sexuálny styk s mladistvou tanečníčkou nočného klubu počas známych večierkov vo svojej vile neďaleko Milána.

Vyjadrenie prokuratúry na dnešnom súdnom pojednávaní v Miláne citovala agentúra Reuters.

Niet pochybností, že v súčasnosti 76-ročný miliardár a mediálny magnát mal s vtedy neplnoletou Maročankou známou pod menom Ruby sexuálny styk a že dievča z tohto vzťahu profitovalo, uviedla v Miláne prokurátorka Ida Boccassiniová.

Podľa jej slov nemožno tiež spochybniť, že Karima Mahrúgová bola prostitútka, vzhľadom na to, že mala k dispozícii veľké sumy hotovosti, hoci nemala dobre platenú prácu. "Ťažko veriť, že dievča môže mať vo vrecku tisíc eur", keď o sebe tvrdí, že jej prácou je "rozosmievať hlúpych návštevníkov" klubu, zdôraznila. Telefonické odposluchy a ďalšie dôkazy naznačili, že jej Berlusconi vyplatil vyše 4,5 milióna eur.

Berlusconi všetky obvinenia energicky poprel.

Počas víkendu jeho stúpenci usporiadali míting na protest proti rozhodnutiu iného súdu, ktorý uznal Berlusconiho vinným z daňových únikov jeho spoločnosti Mediaset, za čo ho odsúdili na štyri roky väzenia. Súd bol podľa nich politicky motivovaný.

Rozsudok prvostupňového súdu v prípade Ruby sa očakáva koncom mája.

Berlusconi je vodcom stredopravej strany, ktorá patrí k hlavným oporám vlády širokej koalície, vytvorenej minulý mesiac po dvojmesačnom politickom vákuu. Jeho problémy so zákonom sú zdrojom nepríjemností pre premiéra Enrica Lettu, ktorého koalícia združuje tradičných rivalov zo stredoľavého a stredopravého politického spektra. Berlusconi v nej nezastáva žiadny ministerský post, hrá však rozhodujúcu zákulisnú rolu, pričom zastavením svojej podpory v parlamente by mohol spôsobiť pád vlády.
 

Vyberte región